GRYTERETT: PØLSEGRYTE MED KIKERTER, SPINAT OG EGG

DEN ULTIMATE BRUNSJEN

Skal du lage brunsj til fire eller flere? Den beste måten å sørge for at alle får et perfekt kokt egg på – samtidig – er å koke alle på en gang. Denne retten trenger du bare én kjele for å lage, og det gjør jo det hele mye enklere. I tillegg får du mer tid til overens.

 

Ingredienser:

2 (400 g) bokser med kikerter*

1 ss olivenolje

8 pølser

1 pose (200 g) fersk spinat

8 egg

 

Eventuelt:

Ristede chiliflak

Toast med smør

 

*Har du ikke kikerter? Da kan du bruke bønner: smørbønner, sorte bønner eller røde bønner – det spiller ingen rolle så lenge de er forkokt. 

 

Til fire personer. Legg til to egg, to pølser, en halv boks kikerter og en stor håndfull spinat for hver ekstra person.

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Skyll og tørk kikertene og legg dem i en stor ildfast form.

3. Skvett over litt olivenolje og en liten klype salt og sort pepper. Rør sammen.

4. Legg pølsene oppå ertene og stek i ovnen i 30 minutter. Rør forsiktig om etter 15 minutter.

5. Mens dette steker, koker du en kjele med vann. Legg spinaten i et dørslag og hell det kokte vannet over.

6. Når pølsene og kikertene har stekt i en halvtime, rører du inn den vasne spinaten. Bruk så en sleiv og lag åtte små groper i retten. Knekk et egg i hver av gropene.

7. Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 5–10 minutter til eggene har stivnet. (Tiden avhenger av hvor store eggene er.)

8. Server med ristet brød med smør og en kald flaske Coca-Cola® for å få det til å bruse litt i blodet.

 

Tips:

Bytt ut sort pepper med ristet chili hvis du vil gjøre måltidet ekstra hett. Du kan bytte ut ingredienser med de som du er mest glad i. I gryte blit alt godt… og enkelt.