FÅ NOE UT AV LUNSJPAUSEN

Lunsjpausen din utgjør 2,5 verdifulle timer hver uke. Disse kan du bruke på gode venner, trening, planlegging – eller selvfølgelig bare på å sitte ved kontorpulten. Vet du ikke hva du skulle ha funnet på? Her får du en hel ukes forslag til hvordan du kan få lunsjpausen til å bety noe.

Mandag: Les

Gi uken en myk start ved å finne en solfylt benk eller et kafébord, og sett deg ned, slapp av, og kos deg med et rundstykke og en Coca-Cola® mens du leser avisen, en bok eller et magasin – det spiller ingen rolle så lenge du ikke leser på en skjerm.

Eller: Slå av mobilen og se hva som skjer.

 

Tirsdag: Prøv noe nytt

Kanskje dette bare innebærer å gå på en annen kafé i lunsjen, eller å gå en annen vei for å komme seg dit. Eller hva med å stikke innom biblioteket, spille badmington i parken, gi blod, meditere, se en TED talk eller planlegge helgen? 

Eller: Sjekk Facebook – kanskje du oppdager at det skjer noen spennende rett rundt hjørnet?

 

Onsdag: Gå i gatene

Å gå en tur er kanskje den beste måten å klarne tankene på og å kvitte seg med stress. Du kan gå alene slik at du får anledning til å observere, dagdrømme eller høre på musikk eller en podcast. Eller du kan be med deg en venn eller kollega, eller ringe den slektningen du lenge har tenkt på å slå på tråden til. 

Eller: Ta på deg joggeskoene og gjør det til en powerwalk.

 

Torsdag: Sosial lunsj

I stedet for å spise ved pulten eller i kantina nok en gang, kan du innta lunsjen et annet sted og sammen med noen andre enn du vanligvis gjør. Hva med å treffe noen du kjenner som jobber i nærheten, ta en liten date og en kald Coca-Cola® med kjæresten, eller invitere mamma på en matpakke i sola?

Eller: Meld deg på et kurs i mindfulness eller noe annet du lenge har tenkt på.

 

Fredag: Deg og en kollega eller to

Ta initiativet til en ny kontortradisjon: Piknik i parken, noe godt i glasset på en utekafé, en omgang fotball, eller test et nyåpnet spisested eller gå på et marked.

Det er fredag, og kollegaene dine sitter bare og venter på at noen skal gi dem en unnskyldning til å komme seg ut.

 Eller: Kanskje du er modig nok til å be med deg kontorcrushen din på lunsj?