POLICY FOR INFORMASJONSKAPSLER

 

I henhold til gjeldende lover informerer Coca-Cola Norge AS med dette om hvordan informasjonskapsler brukes på denne digitale plattformen («nettstedet»).

 

Vi kan endre denne policyen for informasjonskapsler når som helst. Endringer i denne policyen for informasjonskapsler vil være gjeldende når vi gjør den reviderte policyen for informasjonskapsler tilgjengelig på eller gjennom nettstedet.

 

HVA ER EN INFORMASJONSKAPSEL?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin eller mobile enhet. De blir mye brukt for å få nettsteder til å fungere, eller fungere på en bedre, mer effektiv måte. De kan gjøre dette fordi nettsteder kan lese og skrive disse filene, som gjør det mulig for dem å gjenkjenne deg og huske viktig informasjon som vil gjøre din bruk av et nettsted mer bekvemt.

Uten en informasjonskapsel som bekrefter påloggingen din, vil nettstedet for eksempel ikke vite hvordan profilen din skal vises. Nettstedet ville vært nødt til å vise meldingen «Beklager, du må logge på» hver gang, fordi det ikke ville huske hvem du er.

Nettstedene og appene til Coca-Cola bruker spesielle informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse, og vi bruker kun informasjonskapsler vi anser for å være nødvendige og nyttige.

For å oppfylle den nye lovgivningen redegjør vi for hvilke informasjonskapsler vi bruker, slik at du kan avgjøre om du vil akseptere bruken av informasjonskapsler, slette eksisterende informasjonskapsler eller deaktivere bruken av informasjonskapsler på våre nettsteder og apper.

 

HVILKE INFORMASJONSKAPSLER BRUKER VI?

Nedenfor lister vi opp de forskjellige typene informasjonskapsler som kan brukes på nettstedet. Merk at i den grad informasjon samlet inn gjennom informasjonskapsler utgjør personopplysninger, vil bestemmelsene i personvernerklæringen gjelde og supplere denne policyen for informasjonskapsler.

 

Nødvendige informasjonskapsler. Nødvendige informasjonskapsler er vesentlige for at nettstedet skal fungere og gjør at du kan bevege deg rundt på nettstedet og bruke dets tjenester og funksjoner. Uten disse absolutt nødvendige informasjonskapslene, vil ikke nettstedet fungere så jevnt som vi ønsker at det skal, og vi kan muligens ikke forsyne nettstedet eller visse tjenester eller funksjoner du ber om. Disse informasjonskapslene vil ikke samle inn personlige opplysninger som kan brukes til markedsføringsformål eller huske sider som du har besøkt på nettstedet

 

Ytelsesinformasjonskapsler. Denne informasjonen brukes kun til å forbedre nettstedets eller appens funksjonalitet. Disse samler informasjon om hvordan du bruker et nettsted eller en app, for eksempel hvilke sider du besøker oftest og om du mottar feilmeldinger. Disse informasjonskapslene samler ikke identifiserbar informasjon om deg. All informasjon som samles er anonym.

 

Preferanse-informasjonskapsler. Preferanse-informasjonskapsler samler inn informasjon om dine valg og preferanser, og lar oss huske språk eller andre lokale innstillinger og skreddersy nettstedet deretter.Informasjon samlet inn av disse informasjonskaplslene forblir anonyme. Disse informasjonskapslene sporer ikke andre nettsteder eller apper som du besøker.

 

Sporings-informasjonskapsler for sosiale plug-ins. Slike informasjonskapsler brukes for å spore medlemmer [og ikke-medlemmer] av sosiale medienettverk for markedsundersøkelsesanalyse og produktutvikling. Disse leverer reklame eller meldinger som er relevante for deg og dine interesser. Målrettede informasjonskapsler er enkelte ganger koblet til andre nettsteder, f.eks. Facebook.

 

Innen disse fire kategoriene av informasjonskapsler, blir informasjonskapslene sortert som midlertidige («øktinformasjonskapsler»)

eller som mer langvarige («faste informasjonskapsler»).

«Øktinformasjonskapsler» kobler handlingene dine for kun én økt. Denne «økten» starter når nettstedet åpnes, og avsluttes når det lukkes. Deretter slettes informasjonskapselen for alltid.

 

«Faste informasjonskapsler» er informasjonskapsler som forblir på telefonen eller datamaskinen din i en

spesifikk tidsperiode. De aktiveres automatisk når du besøker et bestemt nettsted eller app.

         

En annen forskjell er forskjellen mellom en «førsteparts-informasjonskapsel» eller en «tredjeparts-informasjonskapsel». En førsteparts-informasjonskapsel plasseres av nettstedet eller appen til Coca-Cola når du besøker det, mens en tredjeparts-informasjonskapsel plasseres av noen andre. Coca-Cola vil kun tillate tredjeparts-informasjonskapsler som er internt godkjent.

 

KATEGORISERING AV INFORMASJONSKAPSLER FOR DENNE DIGITALE COCA-COLA-PLATTFORMEN

nødvendige informasjonskapsler

 

Coca-Cola bruker «nødvendige» informasjonskapsler til å:

 

1)      huske ting som informasjon som du har fylt ut på skjemaer ved navigering til ulike sider i en enkel økt fra en nettleser eller app

2)      identifisere at du er pålogget på denne digitale Coca-Cola plattformen

3)      sørge for at du kobler til rett tjeneste på nettsiden eller appen når vi gjør funksjonelle endringer

 

Informasjonskapsler som er kategorisert som «nødvendige» av Coca-Cola vil IKKE bli brukt til å:

1)      samle informasjon som kan brukes til å reklamere for produkter eller tjenester til deg.

2)      huske preferanser eller brukernavnet ditt etter nåværende besøk

 

Bruk av nettstedet innebærer at du godtar bruken av «nødvendige» informasjonskapsler.
Dersom du forhindrer disse informasjonskapslene, kan vi ikke garantere din sikkerhet eller forutsi hvordan nettstedet vil fungere for deg.


 

Her finner du en liste over Coca-Cola sine genererte informasjonskapsler som er kategorisert som « nødvendige»:


 

NAVN

BESKRIVELSE

UTLØP

IfLogin

Dette lagrer data i tilknytting til innlogging til nettstedet vårt som en registrert bruker

Denne har et tidsinnstilt utløp på 7 timer

 

Ytelsesinformasjonskapsler


Coca-Cola bruker «ytelsesinformasjonskapsler» til å:


 

1)      lage statistikker for hvordan nettstedene eller appene våre brukes

2)      forbedre nettstedene eller appene ved å måle eventuelle feil som oppstår

3)      teste forskjellige design av informasjonskapsler for nettstedene eller appene som Coca-Cola har kategorisert som

 

«Ytelsesinformasjonskapsler» vil IKKE bli brukt til å:

 

1)      huske dine preferanser eller brukernavnet ditt etter ditt nåværende besøk

2)      Enkelte av disse informasjonskapslene blir behandlet for oss av andre selskaper, men vi tillater ikke at disse selskapene bruker informasjonskapslene til noe annet formål enn det som er oppført ovenfor.

 

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruken av «ytelsesinformasjonskapsler». Hvis du blokkerer dem, kan vi ikke garantere nettstedets funksjonalitet for deg.


 

Her er en liste over tredjeparts informasjonskapsler kategorisert som «ytelsesinformasjonskapsler»:

 

NAVN

BESKRIVELSE

UTLØP

UX_LAG

Denne lagrer informasjon om språket du har valgt på nettstedet

Denne har et tidsinnstilt utløp på ett år

 

Preferanse-informasjonskapsler 


Coca-Cola bruker «Preferanse»-informasjonskapsler til å:


 

1)      huske innstillingene du har angitt, som oppsett, tekststørrelse, preferanser og farger

2)      huske om vi allerede har spurt deg om du vil fylle ut en undersøkelse

3)      vise deg når du er pålogget nettstedet (hvis aktuelt)

4)      dele informasjon med våre partnere som leverer en tjeneste på nettstedet eller appen. Informasjonen deles kun for å kunne levere tjenesten, produktet eller funksjonen, og ikke til andre formål.

 

Informasjonskapsler som er kategorisert som «Preferanse»-informasjonskapsler av Coca-Cola vil ikke bli brukt til å:

rette reklame mot deg på vårt nettsted og apper eller andre nettsteder og apper

 

Enkelte av disse informasjonskapslene behandles av tredjeparter for oss. Når dette er tilfelle, tillater vi ikke at tredjeparter bruker informasjonskapslene til andre formål enn hva som er angitt ovenfor.


 

 

Du kan velge om disse informasjonskapslene skal brukes eller ikke, men ved å blokkere dem kan vi muligens ikke tilby deg enkelte tjenester. Det er også mulig at vi ikke kan huske at du ikke ønsket en spesifikk tjeneste hvis du blokkerer disse informasjonskapslene.

 

Her er en liste over tredjeparts-informasjonskapsler kategorisert som «Preferanse»-informasjonskapsler:

 

NAVN

BESKRIVELSE

UTLØP

cookieName

Denne blir brukt til å kontrollere om du har godtatt nettstedets retningslinjer om informasjonskapsler

Denne har et tidsinnstilt utløp på 30 dager

 

 

Sporingsinformasjonskapsler for sosiale plug-ins 


 

Selv om vi fra tid til annen bruker sporingsinformasjonskapsler, bruker vi ingen type informasjonskapsler for markedsføring.

                       

Coca-Cola bruker «sporingsinformasjonskapsler» til å:

 

1)      koble til sosiale nettverk, f.eks. Facebook. De vil muligens bruke denne informasjonen til å rette markedsføring mot deg.

 

Du kan velge om disse informasjonskapslene skal brukes eller ikke, men ved å blokkere dem kan vi muligens ikke tilby deg enkelte tjenester. Alle disse informasjonskapslene behandles av andre selskaper, slik at du også kan bruke deres egne verktøy til å blokkere informasjonskapslene.

 

SLIK SLETTER DU INFORMASJONSKAPSLER

 

Hvis du ikke ønsker informasjonskapsler fra dette nettstedet, kan du slette dem fra nettleserens mappe for informasjonskapsler. Du kan også stille nettleseren til å blokkere informasjonskapsler eller til å sende en advarsel før informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din.

Det finnes utallige ulike nettlesere, og vi har derfor ikke oppgitt anvisninger for dem alle her. Du kan besøke nettstedet All About Cookies for mer informasjon.

 

Utfør disse trinnene hvis du bruker Windows Explorer:

 

1    Klikk på «Windows Explorer»

2    Velg knappen «Søk» i verktøylinjen

3    Skriv inn «informasjonskapsel» i søkeboksfeltet for «Mapper og filer»

4    Velg «Min datamaskin» fra «Slå opp» i nedtrekkesmenyen

5    Klikk på «Søk nå»

6    Velg og åpne mappene som er hentet

7    Klikk for å markere en informasjonskapselfil

8    Klikk på «Slett» for å slette informasjonskapselfilen

 

Hvis du ikke har Windows Explorer, kan du klikke på «Hjelp» i Start-menyen og søke etter «informasjonskapsler» for å finne informasjon om hvordan du finner mappen.

Hvis du gjør dette kan du muligens ikke bruke enkelte av tjenestene på nettstedene eller appene våre, eller på andre nettsteder og apper.

 

 

KONTAKT OSS

Hvis du har ytterligere spørsmål, kontakt oss via e-post/telefon på:

Forbrukerkontakt:

Telefon: +47 67 92 40 50

Mail: forbrukerservice@cokecce.com

Linjene er åpne mandag til fredag fra kl. 09.30 til kl. 14.30

eller skriv til følgende adresse:

Coca-Cola Norge AS

Besøksadresse: Robsrudskogen 5

Postadresse: 1470 Lørenskog