MIDDAGSTIPS: PIZZA MED PROSCIUTTO, RUCCOLA OG PARMESAN

Mindre tid på kjøkkenet = mer tid for romantikk på valentinsdagen.

 

Dryss litt magi over den kjente margherita-pizzaen, og få en kjapp middag som er skapt for å deles. Bare tilsett stearinlys.

 

Ingredienser:

 

1 stor margherita-pizza (ost og tomat) kjøpt i butikken

80 g parmesanost (eller bøffelmozzarella)

1 stor håndfull ruccolablader

6 skiver prosciutto- eller parmaskinke

2 ss extra virgin olivenolje*

 

*Hvis du vil at det skal bli hett, kan du bruke chiliolje.

 

Slik gjør du:

 

1. Stek pizzaen etter anvisning på esken. Hvis du har pizzastein eller en stor støpejernspanne, kan du sette den inn i ovnen mens den forvarmer. (Steker du pizzaen på varmt, solid underlag får du nemlig sprøere bunn.)

 

2. Mens pizzaen står i ovnen kan du rive parmesanen med ostehøvel eller rivjern. Ostestrimlene skal være tynne og så lange som mulig.

 

3. Vi spiser med øynene også, derfor er presentasjonen viktig – særlig ved spesielle anledninger, så finn fram en tre- eller steinplate du kan servere pizzaen på.

 

4. Når pizzaen er ferdig stekt, legger du den på serveringsfatet.

 

5. Topp pizzaen med skinken, ruccolabladene og parmesanstrimlene (eller håndrevne mozzarellabiter).

 

6. Sprinkle olje over og server straks (før ruccolaen tørker).

 

Tidstips:

 

Kjøp ferdig revet parmesan for å spare tid.