MIDDAGSTIPS: SPAGHETTI CARBONARA MED GRØNNSAKER

GJØR KOSEMATEN SUNNERE

 

Den enkleste av de italienske klassikerne blir uslåelig januarkos, og med et par håndfuller grønnsaker setter du raskt en spiss på den alminnelige oppskriften – så blir kroppen din fornøyd også. 

 

Ingredienser:

 

200 g spaghetti

100 g bladgrønnsaker (grønnkål, spinat eller svartkål)

1 egg + 1 ekstra eggeplomme

50 g parmesanost

150 g pancettabacon* i terninger

 

Valgfritt:

 

1 ss hvitløksolje

1/2 ts ristede chiliflak

 

*Har du ikke pancettabacon? Bruk annet bacon.

 

Dette er et hjertegodt måltid for to.

 

Slik gjør du:

 

1. Fyll en stor kjele med vann og kok opp.

 

2. Hakk grønnsakene i passe store biter, dypp dem i det kokende vannet og fisk dem opp igjen med en hullsleiv, en passende stekespade eller et annet snedig redskap.

 

3. Kok spaghettien etter instruksene på pakken.

 

4. Mens pastaen koker, river du parmesanosten fint.

 

5. Kakk eggene i en bolle, tilsett den ekstra eggeplommen samt 2/3 av osten og litt nykvernet sort pepper, og visp godt med en gaffel. Sett bollen til side.

 

6. Stek pancettaen i 4–5 minutter i en stor stekepanne på medium varme. PS! Stekepannen skal etter hvert også romme pastaen og grønnsakene.

 

7. Når pastaen er kokt, siler du av vannet og sparer en stor spiseskje av det stivelsesholdige kokevannet.

 

8. Hell spaghettien og spiseskjeen med kokevann over pancettaen.

 

9. Ta stekepannen av platen. Tilsett grønnsakene og egg- og osteblandingen og rør alt sammen med pastaen.

 

10. Ha alt i en serveringsbolle og bruk resten av osten som topping.

 

Tips:

 

Oppgrader smaken ved å skvette noen dråper hvitløksolje over hver tallerken da dette gir fyldigere smak, eller tilsett ristede chiliflak for å gjøre det ekstra hett. Eller begge deler.