MIDDAGSTIPS: TOMATSUPPE MED HVITLØKSKRUTONGER, CRÈME FRAÎCHE OG GRESSLØK

GJØR KOSEMATEN SUNNERE

 

En rykende varm tallerken med suppe er kjapp og deilig kosemat. Har du ikke tid til å lage mat, sier du? Ikke noe problem! Denne enkle og freshe tomatsuppen tar deg glatt fra komfyren til sofaen på syv minutter.

 

Ingredienser:

1 boks ferdig tomatsuppe

1 toppet ss crème fraîche

2 tykke skiver (godt) brød*

1 fedd hvitløk

1 liten gressløkbunt

 

Eventuelt:

2 ss revet parmesan (eller annen fast ost)

1 ss extra virgin olivenolje

 

*Er brødet langt ifra ferskt? Enda bedre!

 

Til to personer som ikke er veldig sultne, eller én veldig sulten person.

 

Slik gjør du:

1. Hell suppen i en kjele og sett den på varm plate.

2. Åpne en kald Coca-Cola® og server den med isbiter. Kjappe kokker trenger kjappe forfriskninger, ikke sant?

3. Rist deretter brødet gyllent og sprøtt på utsiden.

4. Rens hvitløken og gni den på én eller, hvis du mener at det aldri kan bli for mye hvitløk, begge sidene av brødskiven. 

5. Legg den ene brødskiven oppå den andre og del dem i små firkanter.

6. Skyll gressløken og tørk den med tørkepapir (slik at den ikke klumper seg sammen) og finhakk den.

7. Hell den varme suppen i én eller to dype tallerkener, rør inn en sjenerøs skje crème fraîche, tilfør en haug krutonger og avslutt med et dryss gressløk.

8. Har du gressløk til overs? Hakk den og legg den i fryseren til neste gang.

 

Tips:

Frisk opp smaken ved å toppe suppetallerkenen med et sjenerøst dryss parmesan og en skvett extra virgin olivenolje.